Tandimplantat i Stockholm: Din guide till ett hållbart leende

02 juli 2024 Veronica Urena

editorial

Är du bosatt i Stockholm och funderar på att ersätta saknade tänder med tandimplantat? Tandimplantat erbjuder en permanent lösning för att återskapa ett komplett och naturligt leende. I den här artikeln ger vi dig all information du behöver för att förstå förfarandet, fördelarna och vad du kan förvänta dig av behandlingen. Utrustad med kunskap kan du ta informerade beslut om din tandhälsa.

Vad är ett tandimplantat?

Ett tandimplantat är en konstgjord rot tillverkad av titan som opereras in i käkbenet för att ersätta en eller flera saknade tänder. Ovanpå detta implantat fäster man sedan en konstgjord tand, oftast en krona, som är utformad för att se ut och funktionera som en naturlig tand. Den stora fördelen med tandimplantat jämfört med andra typer av tandersättningar är att de integreras med kroppen på ett sådant sätt att de blir en permanent del av munnen och inte behöver tas ut eller justeras på samma sätt som proteser och broar.

Processen för att få ett tandimplantat

Att få ett tandimplantat är en process som involverar flera steg och vanligtvis utförs över flera månader för att säkerställa att implantatet integrerar väl med käkbenet. Först och främst behöver en detaljerad utvärdering göras, där tandläkaren tar röntgenbilder och kanske till och med en 3D-skanning av din mun för att bedöma tillståndet på ditt käkben och den exakta placeringen av implantatet.

Efter bedömningen och planeringen inleds själva ingreppet där tandläkaren gör en liten skärning i tandköttet för att nå käkbenet där ett hål borras för att sätta in implantatet. Efter operationen följer en period av läkning, som kan ta några månader, under vilken käkbenet växer runt implantatet för att säkra det ordentligt på plats (osseointegration). När läkningen är fullbordad tillverkas en individuellt anpassad krona som sedan fästs på implantatet.

tandimplantat stockholm

Fördelar med tandimplantat

För många patienter erbjuder tandimplantat betydande fördelar jämfört med andra typer av tandersättningar. Den främsta fördelen är att implantatet fungerar som en naturlig tandrot, vilket hjälper till att förhindra benförlust i käken ett vanligt problem hos personer som har förlorat tänder. Implantaten ger också stabilitet och komfort, eftersom de inte rör sig eller glider som partiella proteser kan göra. Estetiskt är tandimplantat nästan omöjliga att skilja från naturliga tänder, vilket ger patienter ökat självförtroende och förmågan att le, äta och prata normalt.

Tandimplantat i Stockholm: Varför välja lokal vård?

Att hitta en klinisk expert på tandimplantat i Stockholm är inte svårt, tack vare det höga antalet välutbildade och erfarna tandläkare som finns tillgängliga i huvudstaden. Lokal vård är fördelaktig av flera anledningar. Först och främst är det praktiskt, särskilt när man tänker på att tandimplantatprocessen kräver flera besök. Dessutom kan man lättare följa upp och få stöd under hela behandlingsprocessen.

Läs mer om tandimplantat Stockholm!

Fler nyheter